Den gyldne cirkel med bonus oplevelser

En klassiker på Island er den gyldne cirkel og selv om vi har set noget af det før er det altid en oplevelse. Især når man som i dag har været super heldige med strålende solskin. Lidt køligt men klar blå himmel gør oplevelserne til noget ganske særligt så vi føler os mega heldige.

Første stop var Kerid krater. Et smukt vulkankrater. Vi nåede både turen over krateret og en tur ned til vandet.

Vi havde valgt at tage en guidet bustur og fik mange gode oplysninger fra vores dygtige guide Pearla. F.eks at næsten alle islændinge er i familie med hinanden.

Gullfoss er et fantastisk vandfald og der kunne vi godt have brugt mere tid. En kold oplevelse på trods af solen, men virkelig smukt.

Da alle i bussen havde været gode til at holde tiden fik vi en bonus oplevelse med besøg på en gård med både heste og får med helt nyfødte lam.

Så blev det frokosttid og vi nød en lækker sandwich med udsigt til den islandske Geyser der har lagt navn til alle andre geysere i verden. Den springer hvert 5-8 minut og det er et helt specielt natur fænomen som bare skal opleves. Men det kræver tålmodighed at fotografere.

Lidt shopping nåede vi også så turens første uldtrøje og et par varme handsker er købt.

Sidste stop var Thingvellir Nationalpark hvor man kan se både den eurasiske og den nordamerikanske kontinental plade. En virkelig smuk gåtur og igen i strålende solskin.

Efter en god dag med mange oplevelser trængte vi til god mad. Vi havde fået anbefalet Grillmarkadurinn og den anbefaling kan helt sikkert gives videre. Fantastisk mad i skønne omgivelser og i selskab med dejlige mennesker.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *